Născută în Angola, crescută în Portugalia și Brazilia (unde tatăl și sora mai mare desfășurau misiuni diplomatice), Tasha a cunoscut succesul in Italia – țara în care a ales să trăiască.

african queen

Succesul a fost nu doar muzical – cântând alături de glorii ale Peninsulei (Ricardo Fogli, Claudio Baglioni, Fiorello) sau artiști internaționali (James Brown) –  dar și de televiziune (unde a realizat, timp de câteva sezoane, coprezentarea emisiunii “Le falde din Kilimangiaro” pe Rai 3 și  roluri episodice în teleseria “Don Matteo” pe Rai1)

Tasha Rodrigues 05

Dar poate cel mai important succes rămâne “preluarea ștafetei” de luptă împotriva prejudecăților rasiale și a emancipării feminime de la Miriam Makeba, celebra conațională pe care a cunoscut-o cu puțin timp înainte ca aceasta să fie practic ucisă de Mafie.

misiune

Exprimându-se puternic și expresiv în limbi diferite (engleza, portugheza, spaniola, franceza, italiana și câteva dialecte africane), Premiul “Multietnica” câștigat in 2008 a fost mai mult decât justificat.

TR2

La fel de justificat ca Premiul “Radio World Music” înmanat la New York în mai 2009, în cadrul unei ceremonii care l-a făcut mândru de sorgintea sa africană și pe Președintele Barak Obama.

Orhideea neagră” (cum I se mai spune Tashei) a susținut câte un important concert în Parco de la Musica din Roma în fiecare an de Ziua Internațională a Pământului iar in cadrul Expo 2015 Milano a fost cea desemnată să concerteze in “Ziua femeii africane”.

In decembrie 2015, Tasha a fost unul dintre artiștii invitați in celebrul  Concert de Craciun de la Vatican.

concert

In 2022 Tasha a lansat un nou single (world dance) – Batukera – cu promovarea căruia speră să ajungă din nou și in România.