portret

Canta de cand se stie pentru ca era (aproape) singurul lucru (in afara de pictura) care o putea tine ocupata, fara sa se plictiseasca ore in sir.

Asa se face ca dupa cursurile de canto de la Palatul Copiilor din Bucuresti si numeroasele trofee la festivalurile adresate copiilor si adolescentilor (la un moment dat in numar mai mare decat varsta ei), Silvia a intrat pe nebagare de seama in „Liga profesionistilor”,  transformand hobby-ul in meserie .

concert2

Au urmat numeroasele colaborari nationale (Paula Seling, Elena Carstea, Luminita Anghel, Gabriel Cotabita, Taxi, Andrei Tudor Band, Andrei Paunescu & Totusi iubirea, Vali Sterian…) pentru realizarea mai multor materiale discografice , sute de concerte, turnee, participari la importante festivaluri (Mamaia, Cerbul de Aur, Eurovision).

Din anul 2004, devine solista unei trupe de covers (cu „carte de munca” in Germania) si astfel isi petrece cel putin 9 luni din an strabatand meridianele lumii. Alaturi de alti artisti internationali (Al Bano, Boney M, Bonnie Tyler, Udo Urgens, Smokie), ea concerteaza in China, Rusia, Ucraina, Cipru, Turcia, Portugalia, Suedia, Finlanda, Germania sau Canada, in stagiuni de cate 1, 2 sau 3 luni asigurate de resort-urile turistice.

ChinaCand revine in Romania, nu poate soma asa  ca participa la Selectiile Nationale Eurovision (2004 – cu piesa proprie „Rain” sau 2011- cu o piesa „I can’t breathe without you” semnata Elvin Dandel).

Cea care la un moment dat a fost selectata „vocea campaniei AVON de preventie a cancerului mamar” datorita feeling-ului aparte din timbrul vocal, a revenit in 2016 in Romania cu determinarea de a reprezenta tara natala in proiectul SANREMO MUSIC AWARDS.

Sanremo Ro