Vocea sa puternica si luminioasa s-a facut cunoscuta lumii in cadrul editiei a 54-a a Festivalului Sanremo (2004), cand si-a adjudecat locul 3 cu piesa “Aria Sole Terra e Mare”.

Un an mai tarziu castiga fara drept de apel Trofeul Cerbul de Aur in Brasov.

Dar in rastimp deja adaugase in cv evenimente importante precum lansarea albumului La forma delle nuvole (cu participarea unor artisti internationali: Scott Henderson, Tollak si Gary Barlow), participase la programul Rai Due „Ferma Vedetelor” si fusese printre protagonistii “Messa Umilis” in versione lirica la Castel Gandolfo.

Au urmat colaborarea cu Studiourile Disney pentru da voce personajului principal din „Chicken Little” (careia in versionea engleza fiind asigurata de Patti LaBelle si Joss Stone).

Recitalurile sustinute la Intalnirea tineretului catolic (circa 1 milion de pelerini) cu Papa Ioan Paul ll de la Bari sau Koln i-au adus Premiul” Giovane Artista per la Pace”.

Anul 2007 ii ofera intalnirea cu mitul muzicii italiene Massimo Ranieri in programul de divertisment “Se bruciasse la città” (Rai Uno) , unde il va seconda pe acesta timp de 6 editii.

https://www.youtube.com/watch?v=2fhcbmIHTQQ

In 2008 este protagonista altui eveniment de referinta: “La Bibbia giorno e notte” (lectura integrala a Bibliei timp de 7 zile si 7 nopti in prezenta Papei Benedict XVI).

Finalul anului 2008 la Cotton Jazz Club din Ascoli Piceno ii aduce intalnirea cu grupul trompetistului jazz Samuele Garofoli.

Urmeaza 2 ani de tunee impreuna, participarea la cele mai importante festivaluri de jazz si blues.

In 2011 „cantareata italiana cu vocea de soul a americanilor de culoare” trece Oceanul si intalneste muzicienii cu care in 2012 va inregistra in Philladelphia albumul „Days like this”.