Interpreta, compozitoarea, jurnalista de radio-televiziune si producatoarea de evenimente muzicale s-a nascut si format in Bulgaria, unde a creat renumitul grup de country & bluegrass „Lilly of the West” in 1996 (in continuare activ).

A performat in multe tari din Europa si SUA , castigand numeroase premii.

A lansat 11 albume personale, cel mai recent („Drumul”) cuprinzand 16 piese interpretate in 12 limbi ale tarilor pe care le-a strabatut (intre care 4 in limba romana).

A organizat numeroase evenimente muzicale dar isii leaga numele cu predilectie de Festivalul de tip boutique destinat cantautorilor europeni (Sofia Singer Songwriter Festival) desfasurat in fiecare final de septembrie.

A fost gazda multor emisiuni muzicale de radio si televiziune in ultimii 20 ani la BBC, Balkan Bulgarian Television, Retro Radio, Radio Sofia dar numele ei este in continuare asociat cu programul „In the Mood with Lilly” de la Radioul National din tara vecina in care invita reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditati in Bulgaria, celebritati din lumea muzicala sau aritistica, politicieni sau oameni de stiinta, sportivi sau profesori cu care discuta despre preferintele lor muzicale si literare, pasiuni si hobby-uri, locuri vizitate si meniuri favorite.

Beneficiara unei Burse Fulbright pentru aprofundarea muzicii in Nashville – SUA, ea a devenit atat autoarea cartii “In The Mood With Lilly – 50 Music Themes” (o enciclopedie muzicala in limba bulgara) dar si membru in Boardul Festivalului Muzicii Country din Nashville pentru a reprezenta Europa de Sud-Est.