Probabil nu putini au fost cei care  au ridicat din umeri citind numele RALUCA BLEJUSCA printre cei selectati in concursul „Cerbul de Aur” 2018

 Si totusi nu e vorba deloc de un artist nefamiliarizat cu scena sau fenomenul muzical.

Dimpotriva, cariera Ralucai a fost una precoce, de la varsta de 9-10 participand la festivalurile nationale sau internationale de interpretare si adjudecandu-si Trofee importante (intre care ar merita amintit cel putin „Golden Magnolia” 2003  in New Orleans ).

Dar, mai mult ca sigur, cei mai multi si-o amintesc in duet-ul pop/dance ANGELS, care ravasea top-urile muzicale la inceputul anilor 2000.

 Deși era considerată una din cele mai bune voci in acel moment, ea hotărăște brusc să  renunțe, spre stupefactia fanilor și  a presei.

S-au făcut, evident, multe speculații despre retragerea artistei, niciuna nefiind reala.

Ea declara că a fost, de fapt, o retragere din show-bizz și nu din muzică. Pentru că muzica a făcut parte intotdeauna din viața  ei.

 Ideea de a participa la preselectia pentru Festivalul „Cerbul de Aur” 2018 a fost a lui Adrian Stavian, compozitorul și  orchestratorul multor hit-uri din cariera ei muzicală. Impreuna cu el si alti 2 compozitori (Jan Costache si Marius Popa) de altfel, Raluca a lucrat indelung in ultima vreme si la  albumul care va apărea spre finalul acestui an.

 În perioada în care nimeni nu mai știa  nimic de ea, Raluca a terminat Facultatea de Asistență  Socială-Sociologie si un Master cu specializarea „Consiliere în Asistență  Socială”.

S-a căsătorit  în anul 2007 iar în prezent are 5 copii.

Dedicandu-se  vieții  de familie, mai ales celor 3 băieți (Serafim, Cassian și  Emilian) și 2 fete (Maria și  Anastasia), s-a simtit fericită  și împlinită.

 Experiența din muzică  dar mai ales experiența din viața  de familie, au inspirat-o pentru a crea un nou album cu 10-11 piese, care va fi lansat in curand. Muzica pe care o face actualmente este inspirată din muzica de film,  o muzică sensibilă, care își  propune să  atingă sufletele oamenilor.

 După Festivalul „Cerbul de Aur”, Raluca are deja prevazuta o activitate artistică  intensă, în sensul realizarii si lansării mai multor videoclipuri la piesele albumului dar si cateva concerte  concepute pentru un public interesat de un altfel de muzică.

Astfel incat, acest Festival poate fi considerat momentul ideal pentru un nou început al artistei Raluca.

 Mereu fidelă artei interpretative a unor artiști celebri ca Celine Dion, Lara  Fabian, Withney Houston, ea aceasta consideră  că un artist adevărat  trebuie să-și păstreze propria personalitate a vocii, să  transmită  emoții si, in același timp, să fie atent la tehnica sa vocală.

De aceea,  Raluca continua sa ia lecții  de canto cu dna. prof. Alexandra Canareica de la Școala de Arte din Tulcea si declara  un progres vizibil și  consistent în tehnica vocală și interpretativă.

 Am venit la Festivalul Cerbul de Aur 2018 cu dorinta de a sensibiliza inimile oamenilor si de a  transmite un mesaj profund de iubire.

Evident, m-aș bucura să câștig unul dintre premiile acestui festival dar cred ca aprecierea publicului va conta foarte mult”- declara artista al carei motto in viata ramane: „ Fa-ti datoria daruind si lasa-i pe altii sa aprecieze!”