Un spectacol total, interdisciplinar si interactiv, propune MARIANA PACHIS in data de 10 martie, incepand cu ora 19, in sala Gloria a Teatrului Metropolis din Bucuresti (Strada Bucovina nr 6)

Un spectacol in care toate artele isi dau mana pentru a spune Povestea Martisorului, nepermis de putin cunoscuta printre noi in timp ce  Martisorul (ca “talisman” dar si “obicei”) a fost déjà inclus in Patrimoniul Cultural al Umanitatii UNESCO.

Pornind de la legenda Martisorului, scenografa si regizoarea Mariana Pachis (multiplu laureata international pentru inventiile sale in arta cinetica si detinatoarea unui record Guinness Book)va intra in rolul Povestitorului, realizand  ilustratia (video) grafica in timp real  si  dirijand interactiunea performerilor.

“Spiridusii” ei responsabili  cu transpunerea in dialog teatral si miscare scenica , muzica sau fotografie vor fi : actorii Loreta Nicolai (Printesa Mar/Printesa Martisor), Maria Pavalean (Primavara), Marius Bodoc (Imparatul Rosu), Vlad Panzaru (Imparatul Alb),  ValentinU (Povestitorul Selfie), Dragos Mocanu (Povestitorul doinit).

Ei vor completa continuu imaginile rezultate din pictura/sculptura nisipului si proiectate cinematografic.

Mai mult decat un happening artistic (in reprezentatie unica!) provocator pentru oricine, o necesara “lectie deschisa” pentru mari si mici deopotriva si un binevenit  cadou pentru luna lui …Martisor.

LE: Din pacate, masurile restrictive luate la nivel guvernamantal pentru impiedicarea raspandirii epidemiei de coronavirus (Covid-19) au facut imposibil accesul publicului si spectatorilor in sala cu 400 locuri.

Asteptand „o noua primavara pe vechile dureri”…