Geta Burlacu s-a născut pe 22 iulie 1974, în orașul Bălți din Republica Moldova.
A inceput să cante vocal la vârsta de 7 ani și tot de atunci a inceput studiul viorii la Școala de muzică din Bălți.
În 1993 Geta a intrat la Conservatorul din Chișinau (Facultatea de Muzică Populară și Jazz).

Este câștigătorea a numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale (Moldova, România, Franța, Germania, Spania, Danemarca, Ucraina, Belarus) in perimetriul muzicii jazz, pop și folk.

Din 1998 și până in 2011 a activat ca solistă in proiectul „UniVox„.

În perioada 2005 – 2007 a fost profesor de jazz (vocal) la Facultalea de canto a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova.

În 2006  a obținut o bursa de la Fundația Soros (secțiunea „Music”).

Tot in 2006 a participat ca opening act pentru turneul in Romania al celebrei formatii cubaneze „Buena Vista Social Club”.

În 2008 a reprezentat Republica Moldova la concursul internațional „Eurovision Song Contest” cu piesa „Century of Love”.

În 2009 reprezintă Moldova la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur„din Brașov și la Festivalul „Callatis” din Mangalia.

Din 2009 până în prezent evoluează pe scenă impreună cu Orchestra Națională Simfonică Teleradio Moldova, cu formatiile jazz „Alex Calancea Band„, „ANGRY Band” și cu orchestra de muzică populară „Taraf Lăutăresc”.

În 2010 a concertat in Europa cu trupa lui Alex Calancea Band, susținând concerte in  Franța, Germania, Austria, Italia, Rusia, Ucraina, Romania, China, Anglia, Belarus, Spania, Danemarca, Irlanda și altele.

În 2011 Geta Burlacu a participat la concertul „Woman Day” în cadrul aniverăarii a  40 de ani de Francofonie, organizat de UNESCO la Paris.

În 2012  Geta a dat viața unui nou album de colinde  („Să ningă cerul peste noi”) și la finele anului a susțiut un concert de caritate cu formația Black&White si Jazz Big Band  la Teatrul Național de Opera și Balet din Tiraspol.

Din anul 2013 Geta joacă în spectacolul muzical „Caruselul erotic” pe scena teatrului „Eugen Ionesco” din Chișinău – primul spectacol al Teatrului Nocturn “Decameron”, după un text de David Hare, în regia lui Giorgi Tavadze (Georgia).

Geta Burlacu a susținut numeroase recitaluri în Piața Marii Adunări Naționale cu ocazia Zilei Limbii,  Zilei Republicii și a participat la Festivalul Moldovenesc de la Londra, cu numeroase proiecte sociale și de caritate.

Interpreta a fost numită Ambasador al Bunăvoinței pentru Fondul Națiunilor Unite in Moldova.

În 2014, la invitatia Asociației „Connexions Moldavie” și cu sprijinul Biroului Pentru relații cu Diaspora, Geta Burlacu a susținut două concerte intitulate  „Winter Jazz „ la Paris și Luxemburg, unde a fost primită calduros de către reprezentanții diasporei moldovenești precum și de Ambasadele Republicii Moldova in Belgia și Franțam acesta fiind primul concert oficial al reprezentanților culturii moldovenești în Luxemburg.

In luna mai 2014 Geta a reprezentat Republica Moldova in cadrul proiectului cultural „Experience Moldova”. In zilele de  13, 15 si 16 mai , ea susținând concerte de muzica populară moldovenească pe scenele Berlinului, Stockholmului și Londrei.

În luna iulie 2014  Geta Burlacu a participat la Festivalul internațional „Urban Voices” cu piese din repertoriul celebrei Maria Tanase. A cântat piesa „Lume, lume” pe un platou grandios, acompaniată de muzicieni din India, Canada, Venezuela, Algeria, Franta și Moldova, alături de unul dintre cele mai impunătoare coruri din lume (alcătuit din 800 de persoane) , proiectul fiind o simbioza de genuri muzicale a culturilor din Est si Vest.

Femeia patimașă care cantă cum respiră și se bucură de orice prilej de comunicare artistică  s-a preocupat intotdeauna de schimbarea in bine a dispoziției participanților la concertele sale. Așa a decis urmarea studiilor de psihologie, luându-si licența și masterul in psihoteraprie.

De aici a fost un simplu pas până la implementarea proiectului „Cantoterapie & melomeditație”, prin care oferă alternativa cea mai eficace celor care vor să inlature stressul  din viața lor.