În perioada 20-21 noiembrie se va desfăşura, la Teatrul Odeon, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional „ Nopţi albe de acordeon”.

La iniţiativa şi sub direcţia artistică a cunoscutului interpret Emy Drăgoi- considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului şi deţinător al titlului de „ Artistul anului „ în Franţa unde şi-a desăvârşit studiile muzicale- Festivalul a adus în România, încă de la prima ediţie, unii dintre cei mai prestigioşi muzicieni vocali şi instrumentali.

Actuala ediţie este dedicată unuia dintre genurile muzicale apreciate de interpretul Emy Drăgoi- Jazz Manouche- publicului fiindu-i oferită şansa de a asista la un adevărat regal al unei muzici care seduce deopotrivă ascultătorul avizat şi pe cel care îi aude pentru prima oară acordurile, prin amestecul de pasiune şi de tandreţe, de mândrie şi de modestie, de complexitate şi de tulburătoare simplitate care transpare din fiecare piesă.

Pe scena Teatrului Odeon vor urca în cea dintâi seară a festivalului, cu începere de la ora 19,00, Camille Privat- Franţa,Tiziano Chiapelli-Italia, Bică Drăgoi şi Emi Ciobanu-România, cărora li se vor alătura Emy Drăgoi şi Virgil Profeanu . De asemenea, va susţine un recital Ghenadie Rotari din Republica Moldova iar cu începere de la ora 22,00 este programat un „ Bal Musette” la restaurantul „La Bordei”.

În cea de-a doua seară de festival este programat la  Teatrul Odeon, de la ora 19,00, Concertul Extraordinar Jazz Hot Club România- susţinut de Emy Drăgoi şi invitaţii săi: Adi Flautistul,Alex Man,Robert Cina,Laurenţiu Zmău, Marius Mihalache, 3D Pro’ ect .

Ca şi la precedentele ediţii, publicul va avea ocazia să vadă şi o inedită expoziţie de acordeoane, prin intermediul căreia se rescrie istoria apariţiei şi evoluţiei acestui fascinant instrument pe care Emy Drăgoi l-a descoperit când avea doar trei ani , îndrăgostindu-se iremediabil pentru totdeauna.Program festival