BELCANTO este un concept gandit de Luciano Pavarotti , dar pe care maestrul nu a mai reusit sa-l realizeze. “

Fundatia ”Luciano Pavarotti” in colaborare cu “ArsLab/Sinfonica” a concretizat ideea intr-un spectacol de inalta clasa care poarta in intreaga lume tenori, soprane, baritoni, mezzosoprane, balerini si instrumentisti pentru a face cunoscuta “mostenirea lui Luciano Pavarotti „The Luciano Pavarotti Heritage”.

Asociatia AMICI DELLA MUSICA impreuna cu MTIME Entertainement aduce acest spectacol la Sala Palatului din Bucuresti in data de 24 octombrie 2017, cu sprijinul Ambasadei Italiei din Romania, concertul fiind deja considerat evenimentul cultural al anului 2017.

BELCANTO este gandit ca un musical care aduce un tribut stilului „belcanto”  in diferite forme muzicale care depasesc barierele temporale si spatiale. Conceput pe mai multe teme, spectacolul marcheaza evolutia acestui stil in Italia si in lume. Publicul va fi condus intr-o calatorie imaginara, plecand din Florenta lui Lorenzo de Medici si Venetia lui Claudio Monteverdi pentru a ajunge pana in Londra lui Freddy Mercury, trecand prin creatiile marilor compozitori de opera (Verdi si Puccini), operetele austriece si franceze, musical-urile americane si succesele pop si rock europene.

Regia artistica a spectacolului a fost incredintata lui Franco Dragone, cel care a realizat primele zece spectacole „Cirque du Soleil” sau  showul lui Celine Dion in Las Vegas, precum si spectacolele de la Lido ( Paris) si multe altele.

Conceptul de spectacol, gandirea regizorala si artistica, talentul incontestabil al interpretilor, scenografia, costumele fac din BELCANTO – „The Luciano Pavarotti Heritage” o exceptionala oportunitate pentru spectator sa traiasca o experienta intensa si emotionanta cu bucuria descoperirii (sau revederii) celor mai apreciate momente de creativitate artistica din istoria muzicii.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim, www.eventim.rowww.bilete.ro,www.vindbilete.ro, www.blt.ro si in oficiile Posta Romana, magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Palatului.