Revolve Dance cel mai important hub de workshop-uri coregrafice din România, ajuns la al 5-lea an de existență si la a Xa ediție, se va organiza în perioada 12- 25 iulie.

În acest an aniversar, organizatorii au gasit potrivit să ofere participanților privilegiul de a lucra și dansa pe cea mai importantă scenă a baletului românesc, Opera Națională București. Opera bucureșteană a sarbatorit la  1 aprilie 2021 un moment important din istoria sa: chiar dacă existența unei Companii de Operă (găzduita de Teatrul Național de pe Calea Victoriei) data încă din 1885, la 1 aprilie 1921 are loc instituționalizarea acesteia sub titulatura Opera Română din București, printr-un decret guvernamental care îl avea printre semnatari pe Ministrul Culturii din acea vreme, poetul Octavian Goga.

Intr-un an greu în care tinerii dansatori au fost privați de libertatea de a se exprima în sălile de dans și pe scenă, Revolve Dance vine către ei cu un proiect special, aniversar, prin care se încercă resuscitarea talentului cu ateliere de cea mai buna calitate susținute de profesori de la cele mai renumite școli, academii sau teatre de balet din lume (Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, L’Ecole de danse de Opera de Paris, Conservatoire National de Paris, Conservatorio Superior de danza Maria de Avila din Madrid, Academia Bolshoi s.a.), adresandu- se tinerilor cu vârste între 9 și peste 20 de ani, începatori sau profesioniști (care vor fi împărțiți pe grupe de vârste dar și în funcție de nivelul de pregătire).

Workshop-urile vor fi intensive și, dupa cele doua săptămâni de muncă, tinerii vor avea ocazia să prezinte cele acumultate sub forma unui Open class, iar aceia care vor avea un nivel superior de pregatire, vor avea ocazia să fie selectații pentru a performa alături de mari staruri ale baletului mondial la Gala finala din data de 25 iulie 2021, pe scena Operei Națională Bucuresti.

După modelul workshop-urilor din Europa de Vest, Revolve Dance, noul promotor al tinerilor talentați români, și Opera Națională Bucuresti, institutie cu remarcabile realizari in istoria culturala romaneasca, vor colabora pentru atragerea la Bucuresti a tinerilor dansatori si a profesorilor din intreaga lume, pentru a crea si asigura ca “marea scenă românescă de dans” are continuitate. 

În cei 5 ani de la înființare, Revolve Dance a avut foarte multe realizari cuantificabile: a descoperit talente (tineri cu vârste între 8 si 17 ani), le-a susținut prin burse de scolarizare sau financiare, le-a promovat imaginea, a creat coregrafii si a adus profesori din toata lumea pentru a avea acces la educație difersificata, potrivită pentrui fiecare individ, si multe altele. Și nu se opreste aici fiindca priveste cu încredere către viitorul tinerilor dansatori.