In perioada 21 octombrie – 11 noiembrie 2017, Palatul Stirbey de pe Calea Victoriei va gazdui un eveniment pe cat neasteptat, pe atat de binevenit: reconstituirea unei discoteci studentesti din „vremurile de trista amintire”.

Un cumul de documentare dublat de  happening senzorial pentru care „vinovatul principal” este DJ Tovarasu’ SORIN LUPASCU.

Expoziţia îşi propune să redea, cu ajutorul unor multiple mijloace vizuale, o parte din istoria recentă a României, despre care nu există în prezent o documentaţie foarte clară, ea rămânând doar în memoria generaţiilor care au trăit-o.


O creaţie artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, care îşi propune să poarte vizitatorul prin diverse spaţii neconvenţionale,  ea conţine atât exponate reale din acele vremuri, precum şi fragmente din atmosfera care le însoţea, folosind mijloace vizuale diverse: proiecţie foto-video, muzică,
instalaţii. Recrearea unei discoteci BTT din anii 1980 sub cât mai multe aspecte se va face în cadrul acestei expoziţii prin imaginarea unui traseu senzorial prin mai multe camere, concepute fiecare pe baza
unei realități din acele vremuri.