Transferul anului la Rock Club Timisoara : Brazilianul Bruno Neves este noul solist al trupei DESANT

Atunci cand s-au decis sa infiinteze trupa DESANT, timisorenii Alex Anka – voce, Tiberiu Săulescu – chitară, Alin Achim – bass, Vlad Toma – clape și Mihai Dobrescu – tobe isi doreau doar sa cante „asa cum le cere inima”.

Era in 2010 dar, dupa  cinci ani de activitate DESANT, deja fusesera  lansate două albume –  „Joc de Noroc”  (2012) si „Vulpea Deșertului” (2015) –  ambele produse sub label-ul propriu al formației (Desant Factory) dar si două melodii dedicate sărbatorilor de iarnă –  „Cântec de Iarnă” (2012) și  „Noapte Colorată” (2014)  –  patru videoclipuri ( „Zbor „ „Joc de Noroc”, „Doar o Amintire” –  realizate de Marius Danci și „Supernova”- realizat de Andrei Infinit, cu sprijinul Kathrein Romania).

Anul 2015 aduce și prima colaborare cu o voce feminină, respectiv Carina Dumitru – vocea formației Phaser, pe care DESANT o invită alături de ei la înregistrarea piesei „Poveste fără Nume”.

Pe lângă activitatea de studio, DESANT și-a făcut simțită prezența și pe scenă prin nenumărate concerte dintre care merită amintite: OST FEST 2012 – unde au urcat pe aceeași scenă cu Europe și Manowar –  sărbători ale orașelor, întruniri ale motociclistilor  si,  nu în ultimul rând, in concertele organizate cu scop caritabil (precum campania desfășurată în sprijinul copiilor de Asociația „Music for Autism” din Constanța).

Încununând cei cinci ani de activitate, în care DESANT a fost primită cu brațele deschise oriunde a concertat, DESANT a sarbatorit cu lansarea videoclipului „Nº 5” – ”Cine oare știe”, (realizat de bunul prieten al trupei, Paul Cojocaru).

Dar, dupa „cei 7 ani de-acasa”, iata ca trupa isi ia zborul transatlantic.

Dupa ce Alin Achim a „ramas doar cu sufletul” in trupa timisoareana iar locul basistului a fost ocupat  de Jack Popescu, un interpret din Brazilia, total necunoscator de limba romana (!), Bruno Neves , a scris in urma cu 2 luni  celor de la DESANT cu rugamintea de a-i incredinta spre folosinta negativul piesei  lor de care s-a indragostit iremediabil – „Supernova” – pentru un cover version.

Rezultatul i-a surprins atat de placut pe membrii trupei incat, in urma cu 2 saptamani, Bruno a fost “importat”.

Ajuns in Timisoara, brazilianul s-a acomodat rapid si deja a inregistrat piesa “Lumea intreaga” impreuna cu trupa.

Iar zilele trecute, un alt muzician si prieten al trupei, Matei Varlam, a realizat videoclipul piesei.

Este povestea, urmarita  pas cu pas, de la intalnirea on line pana la mutarea in Timisoara si lucrul alaturi de trupa, vazuta prin ochii lui Bruno Neves, solistul care a decis sa faca  acest DESANT transatlantic  in viata si cariera din dragoste pentru… muzica facuta de trupa de pe Bega.