„Noua revelație a rock-ului italian” care, la doar 9 ani, lua lecții de dans și canto la Scala din Milano iar la 15 ani incheia primul contract discografic cu Warner Music și primea Premiul Industriei Muzicale din Peninsulă pentru „cel mai spectaculos debut” a performat in primii 10 ani de activitate in nenumărate concerte in Italia sau in afara ei. Și nu doar concerte.

portret2

Pentru că AmbraMarie a participat in acest deceniul de activitate la Sezonul 2 al emisiunii „X Factor” (Rai Due), la realiarea discului “Nessuna Pietà” (in favoarea Serviciilor de Urgenta), a compus genericul “I Don’t Mind” pentru programul “Central Station” (difuzat de MTV Italia ), a fost VJ-ul emisiunii „Rock Deejay” la Deejay Tv, a creat și prezentat un program radiofonic dedicat artiștilor debutanți („Undici Piccoli Indiani”) la Radio Croda și, finalmente, in 2012, a lansat discul de autor “3anni2mesi7giorni”.

album

Albumul i-a fost inspirat din discursul lui Steve Jobs la Standford Universitaty și ar fi trebuit să se numească chiar „Stay foolish, stay hungry!” dar, intervenind moartea creatorului Apple, AmbraMarie s-a ferit să speculeze comercial tristul eveniment.

oficial

Spectacolul pe care il propune AmbraMarie alaturi de prietenii si colegii ei de trupa dintotdeauna (Raffaele D’Abrusco – bass, Mattia degli Agosto – chitara, Michele Vanelli – percutie) este o calatorie printre piesele de rezistenleță ale istoriei muzicii rock – reorchestrate și interpretate de vocea puternică și emoționantă a solistei – imbinate cu piese originale, extrase din albumul propriu.

In ianuarie 2016, AmbraMarie și trupa ei s-au inchis din nou in studio pentru a inregistra un nou material discografic („Bruciava tutto”) – din care au fost extrase 5 single-uri sub forma unor videoclipuri pe cât de artistic realizate pe atât de consistente in mesaj.

Din 2018 este gazda emisiunilor in după amiezele de week-end la Radio Freccia (Bergamo) unde are ocazia să realizeze portrete muzicale ale marilor artiști din intreaga lume.

In anii pandemici (2020 și 2021), alături de Raffaele D’Abrusco a definit un nou proiect muzical („John Qualcosa”), realizând in această formulă albumul „Sopravvivere agli amanti”.