ViVi este o artistă complexă, pentru care muzica este o lume întreagă și un stil de viață.

portret in rosu

Ea compune reinterpretând tot ce o inconjoară (imagini, sunete, cuvinte) și propune celorlalți (indiferent de vârstă sau condiție) să abordeze o atitudine rock (frustă, sinceră) în recunoașterea capacității creative sau distructive.

portret in galben

Născută în pădurea de la marginea orașului suedez Vimmmerby, nu departe de casa celui mai faimos autor de cărți pentru copii (Astrid Lindred), ViVi părea să crească în lumea poveștilor.

Adolescentă fiind, ViVi descoperă muzica datorita emisiuni „El Dorado” a legendarului radio DJ Kjell Alinge. Dar nu indrăznește să facă mai mult decât să se acompanieze la chitară in timp ce-și recită poemele.

sepia

In 1982 insă viața i se schimbă odată cu programul tv „Fame”. Pentru următorii 25 de ani, dansul  este cel care ii va acapara existența: mai intâi 5 ani de studiu al dansului (jazz, contemporan și clasic), apoi alți10 ca profesoară la Academia de Balet clasic din Stockholm.

foolish

In 2006 il intâlnește pe producîtorul Jan Fredman Destner, pe care il roagă să o lase să înregistreze ceva în studioul său (doar pentru a se elibera de fobia microfonului). Dar s-a ajuns la inregistrarea unui album cu 12 piese, la care a contribuit și percuționistul Lee Levin (Pink, Christina Aguillera, Barbara Streissand, Nelly Furtado, Ricky Martin). Iar single-ul „La, la, yeah” intră rapid in top-urile a 13 posturi de radio din Europa de Nord.

cover 2

A urmat single-ul  „Lucky bastard” (ale  căror incasări au fost donate in folosul acțiunilor umanitare desfășurate de Asociația Hand 2 Hand în România) și albumul “Rewinded” – foarte bine primit de presă și de public.

După pierderea partenerului de muncă și viață (Jan Fredman), ViVi își manifestă toate trăirile prin intermediul activităților concertistice alături de trupa feminină MENTAL MONKEY BALLET, cu care întreprinde numeroase turnee in Scandinavia și SUA.