Numele lui inseamnă: MARE/OCEAN (fiind născut in orașul Bursa, la malul Marii Egee) + CÂNTARE/JAM SASSION SPIRITUAL (in familie obișnuindu-se „cântările colective de slavă” la sfârșit de săptămână).

Este absolvent de Politehnică (Tehnică Medicală)  dar a studiat, pe ascuns in primii ani,  și Conservatorul, pentru plata căruia s-a angajat portar la o bancă.

Are cele mai multe premii luate la Festivalurile din rețeaua FIDOF (Turcia, Grecia, Macedonia, Cipru, Spania,Tenerife, Portugalia, Ucraina, Rusia, Belorusia, Bulgaria, Moldova, Ungaria) pentru compoziție și/sau interpretare.

A fost preluat de managementul lui Tarkan și a filmat videoclipurile pieselor sale (promovate in rețeaua națională de radio și tv) in locațiile celebrului serial tv „Tradarea”.

A avut turnee cu Alessandro Safina sau Sezen Aksu și a cântat in celebrul Big Band „Ladys & Gentlemen”.

A realizat colaborări cu artiști din România (Ramona Hanganu, Annamari Dancs, Silvia Stanciu, Daniel Alexandrescu, Anda Adam).

A participat la Eurovision Turcia în 2010, a reprezentat țara sa la „Cerbul de Aur” 2008 și a fost invitat in Festivalul Callatis 2009.

A compus imnul echipei de fotbal Fenerbace, este liderul echipei de fotbal a artiștilor turci, cu participări sportive și concertistice in scop caritabil in diverse locuri din lume.

De aseamenea, a fost adesea invitat in juriile festivalurilor de interpretare pentru copii și tineri din Ucraina, Letonia, Macedonia, Muntenegru.

Cea mai recentă realizare muzicală (LEILA) s-a născut din marea dorință de a invinge pandemia și a ne recupera normalitatea.

Ce nu bănuia el este că in timpul pandemiei alt single (TAMAM, TAMAM) a devenit viral pe  noua rețea de socializare (TikTok) doborând orice record in materie (peste 300 milioane de vizualizări și  peste 200.000 de versiuni pe intreg mapamondul finalmente).