Numele lui inseamna: MARE/OCEAN (fiind nascut in orasul Bursa, la malul Marii Egee) + CANTARE/JAM SASSION SPIRITUAL (in familie obisnuindu-se „cantarile colective de slava” la sfarsit de saptamana).

Este absolvent de Politehnica (Tehnica Medicala)  dar a studiat, pe ascuns in primii ani,  si Conservatorul, pentru plata caruia s-a angajat portar la o banca.

Are cele mai multe premii luate la Festivalurile din reteaua FIDOF (Turcia, Grecia, Macedonia, Cipru, Spania,Tenerife, Portugalia, Ucraina, Rusia, Belorusia, Bulgaria, Moldova, Ungaria) pentru compozitie si/sau interpretare.

A fost preluat de managementul lui Tarkan si a filmat videoclipurile pieselor sale (promovate in reteaua nationala de radio si tv) in locatiile celebrului serial tv „Tradarea”.

A avut turnee cu Alessandro Safina si Sezen Aksu si a cantat in celebrul Big Band  „Ladys & Gentlemen”.

A realizat colaborari cu artisti din Romania (Ramona Hanganu, Annamari Dancs, Silvia Stanciu, Daniel Alexandrescu).

A participat la Eurovision Turcia in 2010, a reprezentat tara sa la „Cerbul de Aur” 2008 si a fost invitat in Festivalul Callatis 2009.

A compus imnul echipei de fotbal Fenerbace si este atacant in echipa de fotbal a artistilor, cu participari sportive si concertistice in scop caritabil in diverse locuri din lume.