Nopti albe

 

Teatrul Odeon va fi gazda noii editii (cu numarul 5) a ineditei manifestari pentru peisajul mioritic conceputa si coordonata de Emy Dragoi: Festivalul International „Nopti Albe de Acordeon”.

Pornind de la ideea ca acordeonul este un instrument mult mai generos decat se stie, care permite interpretarea cu succes a partiturilor din registre muzicale diverse (clasic, cafe concert, tango, folclor, jazz, fusion/contemporan), Emy Dragoi a invitat si in acest an in Bucuresti artisti reprezentativi pentru genurile sus-amintite din Franta, Italia, Rusia, Argentina, Brazilia, SUA si Romania.

Dupa recitalurile proprii, artistii – invitati in Festival sunt provocati sa partice  la cate un jam-sassion pe o tema aleasa ad-hoc in holul Teatrul Odeon, in fiecare seara (spre surpriza si deliciul spectatorilor).

Tot holul Teatrului este cel care va gazdui si expozitia (colectia proprie a coordonatorului evenimentului, de fapt) de acordeoane din secolele XIX si XX (de la primul exemplar, realizat la Curtea Imperiala din Viena in 1827 pana la cele mai sofisticate si personalizate realizate azi in diverse colturi de lume).