Marti, 20 octombrie, de la ora 21, TVR2 ne va prezenta in cadrul emisiunii „Destine ca-n filme” portretul unui artist harazit cu o cariera internationala de succes in domeniul jazz-ului pe care o dedica familiei sale: Emy Dragoi.

Nascut intr-o familie prahoveana de lautari, EMY DRAGOI  a atras atentia tuturor cand, la varsta de aproape 3 ani,  jucandu-se cu instrumentele muzicale din jur, a reprodus perfect piesa “Trurli” pe care a auzit-o cantata de bunicul sau.

A fost evident nu doar ca-si merita “alias”-ul cu care era alintat (Emy – de la Eminescu; numele lui fiind Ion) ci si ca nu se va mai desparti de muzica si mai exact, de acordeon , pentru care a facut o pasiune reala si care a devenit o prelungire fireasca a fiintei sale.

Putini insa stiu  ca el este fericitul colectionar al tuturor celor 62 de prototipuri de acordeon – de la exemplarul nr1, realizat la Curtea Imperiala din Viena in 1827 pentru o femeie pana la instrumentul personalizat caruia producatorul “Marconi” nu doar i-a inserat un midi system pentru a-l “orchestriza” dar i-a si scris numele cu litere de aur: Emy Dragoi.DestineFamilia muzicalaColectia de acordeoane