WHITE MAHALA este o trupă ușor „atipică” pentru orice peisaj  muzical așa că îi vom lăsa să se autoprezinte:

Ovidiu Niculescu (zis “Ciripilă”) ‐ voce, texte și bună dispoziție

  • Născut: 16 august 1974
  • Profesia: Actor la Teatrul Mic ‐ București
  • Studii: Absolvent UNATC ‐ București, promoția 1996 ‐ clasa Florin Zamfirescu + Școala vieții atât la zi cât și la seral.
  • Motto: Viața e ca o vedere chinezească așa că, dacă știi cum să te uiți la ea, o să‐ti facă cu ochiul.
  • Pasiuni: teatrul, filmul, muzica bună de toate genurile și subgenurile, femeile frumoase, oamenii autentici ,naturali, fără măști, poezia, prietenia, dragostea, sexul, mancarea bună, bautura bună, natura de toate felurile dar în special cea umană.

Ovidiu Niculescu

 

Cum se prezintă frontmanul?

M‐am născut în Văcărești, la mahala, pe 16 august, intr‐un miez de vară, Intr‐o familie in care se cânta din zori de zi până târziu în seară. Pe aceeași stradă cu Maria Tănase și la trei străzi de Tudor Arghezi, într‐o curte mare cu trei case și plină de viață și de poezii.

Bunica și mama imi cântau romanțe și tangouri parfumate dar, ca tot românul, când petreceau mai băgau și d‐alea deocheate. Bunicul meu tot timpul glumea, vesel din fire și pus pe năzbâtii. În față Cimitirului Bellu era o cârciumă pe care scria: “Mai bine la noi decât vizavi !”

Pe la chefuri de mic pe masă urcam cum urcă arcușul pe coarda de vioară și toți mureau de râs când le cântam: “Tanțo, caii tăi să moară!”

D‐aia port mahalaua in suflet și cânt partea ei frumoasă, veselia, umorul, libertatea la vorba și cuget, simplitatea și boemia. D‐aia cred că oricui mă ascultă beculețele i le aprind, aducând‐i aminte că viața e scurtă și că‐i bine s‐o trăiești zâmbind.

Despre stilul de muzică White Mahala:
White Mahala nu cântă rock
Nici dance, nici etno, nici hip‐hop
În România noi suntem
Tăticii stilului neo‐boem.

NOI, adică
Nicolae Daniel (zis „Comisaru’) ‐ keyboards (și orchestrații, evident)
nicolae Daniel

    • Data nașterii ‐ 14 aprilie 1978
    • Profesie ‐ Muzica;
    • Pasiune ‐ Muzica;
    • Hobby ‐ Muzica.
    • Absolvent al Liceului de muzică „Dinu Lipatti” din București și al Academiei de muzica „Ciprian Porumbescu” din București (2002)
    • Proiecte muzicale la care a participat ‐ Mihai Mărgineanu (4 Albume ), Nicola, K‐risma (1 Album), Parlament, 1Q‐Sapro, Nae Caranfil, Anca Sigartău, Dan Helciug, Adrian Daminescu, Gil Dobrică.

A primit prima chitară la vârsta de 13 ani, vârsta la care a și inceput să invețe să cânte. Intre ’94 ‐ ’95, a cântat la o serie de emisiuni, in special dedicate adolescenților. În perioada liceului a făcut parte din trupa liceului și alte câteva trupe de liceeni.

2000 este anul în care devine membru al primei trupe de profesionisti  – K‐risma – trupă pentru  care compune piesa ” Noaptea este ziua mea” și la care filmează primul videoclip.

Intre 2001 și 2004 face parte din trupa Grafik 

Timp de 5 ani cântă alături de mai multi soliști: Ionuț Ruscior (Publik), Paur (Antract), Giulia (Candy), Anca Florescu.

In 2009 Inființează Școala de muzica NextStar.

In 2013 devine membru fondator al trupei White Mahala (sărbătorindu-și astfel majoratul din punct de vedere muzical).

Călin (zis și „Ăla micu’, „Vamă” sau „Gavroche”) – bass
Este reponsabilul cu notele joase din Mahala. Fiind acaparat de muzică încă din copilărie, a venit și ziua in care a spus că nu e suficient doar să o asculte. Relația care a urmat cu bassul este rezultatul unei povești cel putin amuzante: Intr‐o zi s‐a dus să își cumpere o chitară, să vadă despre ce e vorba cu ea și a venit acasă cu un bass pentru că avea mai puține corzi. Ăsta a fost inceputul unei relații de succes care continuă și astăzi. Deși oarecum conservator și cu rock‐ul in suflet, ascultă o varietate foarte mare de muzică, plecând de la Led Zeppelin și Pink Floyd, trecând prin Jamiroquai și Kaiser Chiefs și ajungând până la Fărâmiţă Lambru și Romica Puceanu si cam tot ce are o personalitate accentuată.
calin
Conservator și în legatură cu echipamentele, instrumentul principal este un Fender Precision Bass, care se aude prin amplificatoare Ampeg. “White Mahala” inseamnă pentru el ocazia de a fi alături de niște oameni speciali, toti diferiți între ei dar uniți in dorința de a aduce altceva in muzica românească. “White Mahala” este oportunitatea de a aduce publicului autohton o muzică nouă cu iz de vechi, și de a le aminti oamenilor că viața merită… „cântată”.

Un șut în fund, un pas înainte, Călin Vamă – Președinte! e lozinca sa

Doru Cinca  (zis „Smardoiu’ cu suflet”) ‐ tobe
doru cinca

S‐a apucat de muzică de pe la vârsta de 14 ani. Întâi chitara, apoi, pe la 17, ani au aparut tobele. A început să cânte cu trupa Verso în 1997.

Din 2003 s‐a alaturat trupei Grafik.

Timp de 5 ani cantă cu Silviu Enache în Grafik, alături de mai multi soliști – Ionuț Ruscior (Publika), Paur (Antract), Giulia Anghelescu (Candy), Diana Anca Florescu (Laguna) și are alte colaborări cu Connect‐R, Nico și alții. În acest timp, trupa Grafik a cântat pe scene mari, alături de nume ca Vunk, Iris, Taxi, Zdob și Zdub.

Din decembrie 2008 Doru ajunge să cânte în Trupa Veche, alături de fondatorii trupei Vama Veche – Liviu Mănescu și Traian Bălănescu.

Consideră White Mahala un nou început, in mod clar.

Lor li se adaugă 

Silviu Enache  (Dom Profesor – de Școală de muzică particulară) – chitară

Ciprian Nicolescu (Di la Tulcea) – trompetă 

Si petrecerea este garantată oricând și oriunde.