Nascuta in Angola, crescuta in Portugalia si Brazilia (unde tatal si sora mai mare desfasurau misiuni diplomatice), Tasha a cunoscut succesul in Italia – tara in care a ales sa traiasca.

african queen

Succesul a fost nu doar muzical – cantand alaturi de glorii ale peninsulei (Ricardo Fogli, Claudio Baglioni, Fiorello) sau artisti internationali (James Brown)-  dar si de televiziune (unde a realizat, timp de cateva editii,  coprezentarea emisiunii “Le falde din Kilimangiaro” la Rai 3 si avand aparitii in teleseria “Don Matteo” la Rai Uno)

Tasha Rodrigues 05

Dar poate cel mai important succes ramane “preluarea stafetei” de lupta impotriva prejudecatilor rasiale si a emanciparii feminime de la Miriam Makeba, celebra conationala pe care a cunoscut-o cu putin timp inainte ca aceasta sa fie practic ucisa de Mafie.

misiune

Exprimandu-se puternic si expresiv in limbi diferite (engleza, portugheza, spaniola, franceza, italiana si cateva dialecte africane), premiul “Multietnica” castigat in 2008 a fost mai mult decat justificat.

TR2

La fel de justificat ca si Premiul “Radio World Music” inmanat la New York in mai 2009, in cadrul unei ceremonii care l-a facut mandru de sorgintea lui africana si pe presedintele Barak Obama.

Orhideea neagra” (cum I se mai spune Tashei) a sustinut cate un important concert in Parco de la Musica din Roma in fiecare an de Ziua Internationala a Pamantului. iar la Expo 2015 Milano tot ea a fost cea desemnata sa concerteze de “Ziua femeii africane”.

In decembrie 2015, Tasha a fost unul dintre artistii invitati in celebrul  Concert de Craciun de la Vatican.

concert

Pentru 2016 Tasha pregateste lansarea unui nou single (world dance) – Batukera – cu promovarea caruia va ajunge si in Romania.