NERI PER CASO (“Negri din întâmplare”) sunt 6 interpreți ale căror voci înlocuiesc cu succes orice instrument muzical.

Asta pentru că pot aborda registre diverse, de la classic la folclor și de la jazz la hip hop sau electro.

Neri_per_Caso
Au în palmares 6 Discuri de platină, trofee la Festivalul de la SanRemo, un premiu al criticilor obținut in Statele Unite în 2009 (CARAS) pentru „cel mai bun album a cappella” și multe colaborări internaționale (de la Studiourile Disney la Alicia Keys sau Bobby Mc Ferrin).

Cei șase Neri per Caso sunt: Ciro, Diego Caravano, Gonzalo și Mimi Caravano, Mario Crescenzo și Massimo de Diviitis (frați, verișori și…buni vecini in Salerno, pe coasta Amalfitană).

Sextet-ul a concertat deja cu succes de 3 ori in România : la Zilele Orașului Arad în 2008 și Zilele Bucureștiului în 2010 dar și la Sala Radio din București într-un show special conceput pentru Ziua Femeii („Donne”).

Cât despre discografie, după cele 2 albume de reinterpretări ale unor piese celebre („Angoli diversi”) și un album cu teme de Crăciun („…so this is Christmas”),  Neri Per Caso au lansat la inceputul anului 2016 un nou album:” 2.0″.

2.0

Iar 2019 a înseamnat implinirea unui alt vechi vis: lansarea unui album care conține 12 dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul The BEATLES în manieră proprie.

Iar finalul pandemiei le-a permis să intreprindă 2 turnee de…rezistență – unul estival, alături de JOVANOTTI (JovaBeach) și altul hibernal (Natale Per Caso).