Nascuta si crescuta Long Island – NY, dupa absolvirea New College of Florida in 2003, se declara incapabila sa-si gaseasca un job in publishing si se intoarce in New York, decisa pentru o cariera profesionista de cantautoare.

A fost descrisa de BBC ca fiind “figura draguta a Anti-Folk-ului de pe scena new-york-eza”si de “New York Times“ ca „un mare nume al universului indie.

Jaymay (pe numele real Jamie Kristine Sheerman) a colaborat cu Kevin Devine la cantecele sale „Brother’s Blood”, „Time to Burn” si „Murphy’s Song” sau cu Cheyenne pentru „Write It Down in Red” si cu Dirty on Purpose la „Light Pollution, Like Bees”.

jaymay_01

In 2007 scrie si interpreteaza piesa “See green, see blue” care este utilizata timp de 2 sezoane in serialul “How l met your mother”, realizat de CBS.

In 2010 ii apare primul album de studio („In Tides And Drifts”) iar in 2011 deja alte 2 materiale muzicale vad lumina pietei muzicale: “Old Couch” si „Somedays” .

In august 2014, un musical bazat pe albumul sau “Autumn Fallin” a fost produs la Edinburgh Fringe Festival de Anton Benson Productions.

Iar in octombrie, dupa doar 3 saptamani de sedere in Oslo, compune si inregistreaza albumul “Jaymay in Norway” care contine 11 piese.

jaymay_02

Tot din 2014 adera la campaniile umanitare si educationale desfasurate de Hand2Hand in Romania astfel incat compune imnul ‘We are the kids from Romania” si intreprinde un turneu caritabil.

In decembrie 2015, Jaymay se afla din nou (pentru scurt timp) in studio, realizand o noua performanta in domeniu: 25 (dintre cele mai cunoscute si apreciate) piese dedicate Sarbatorilor de iarna sunt inregistrate ( impreuna cu o orchestra filarmonica new york-eza)  in doar 25 de zile. Asa apare albumul „Jaymay sings Christmas”.