Geta Burlacu s-a născut pe 22 iulie 1974, în orasul Balti din Republica Moldova.
A inceput sa cante vocal la varsta de 7 ani si tot de atunci a inceput studiul viorii la Scoala de muzica din Balti.
În 1993 Geta a intrat la Conservatorul din Chișinau (Facultatea de Muzică Populara si Jazz).

Este câștigătorea a numeroase premii la festivaluri nationale si internationale (Moldova, România, Franța, Germania, Spania, Danemarca, Ucraina, Belarus) in perimetriul muzicii jazz, pop si folk.

Din 1998 si pana in 2011 a activat ca solista in proiectul „UniVox„.

În perioada 2005 – 2007 a fost profesor de jazz (vocal) la Facultalea de canto a Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Moldova.

În 2006  a obținut o bursa la Fundatia Soros ( secțiunea „Music”).

Tot in 2006 a participat ca opening act pentru turneul in Romania al celebrei formatii cubaneze „Buena Vista Social Club”.

În 2008 a reprezentat Republica Moldova la concursul international „Eurovision Song Contest” cu piesa „Century of Love”.

În 2009 reprezinta Moldova la Festivalul International „Cerbul de Aur„din Brașov si la Festivalul „Callatis” din Mangalia.

geta_burlacu_02

Din 2009 pana în prezent evolueaza pe scena impreuna cu Orchestra Nationala Simfonica Teleradio Moldova, cu formatiile jazz „Alex Calancea Band„, „ANGRY Band” si cu orchestra de muzica populara „Taraf Lautaresc”.

În 2010 a concertat in Europa cu trupa lui Alex Calancea Band, sustinand concerte in  Franța, Germania, Austria, Italia, Rusia, Ucraina, Romania, China, Anglia, Belarus, Spania, Danemarca, Irlanda si altele.

În 2011 Geta Burlacu a participat la concertul „Woman Day” în cadrul aniversarii 40 de ani de Francofonie, organizat de UNESCO la Paris.

În 2012  Geta a dat viața unui nou album de colinde  („Să ningă cerul peste noi”) si la finele anului a susțiut un concert de caritate cu formația Black&White si Jazz Big Band  la Teatrul Național de Opera și Balet din Tiraspol.

geta_burlacu_04

Din anul 2013 Geta joacă în spectacolul muzical „Caruselul erotic” pe scena teatrului „Eugen Ionesco” din Chisinau – primul spectacol al Teatrului Nocturn “Decameron”, după un text de David Hare, în regia lui Giorgi Tavadze (Georgia).

Geta Burlacu a sustinut numeroase recitaluri în Piata Marii Adunari Nationale cu ocazia Zilei Limbii , Zilei Republicii si a participat la Festivalul Moldovenesc de la Londra, cu numeroase proiecte sociale si de caritate.

Interpreta a fost numita Ambasadorul al Bunavointei pentru Fondul Națiunilor Unite in Moldova.

În 2014, la invitatia Asociatiei „Connexions Moldavie” și cu sprijinul Biroului „Pentru relatii cu Diaspora”, Geta Burlacu a sustinut doua concerte intitulate  „Winter Jazz „ la Paris și Luxemburg, unde a fost primita calduros de catre reprezentanții diasporei moldovenești precum și ai sefilor Ambasadelor Republicii Moldova in Belgia și Franta. Este remarcabil faptul că acesta a fost primul concert oficial al reprezentantilor culturii moldovenești în Luxemburg!

In luna mai 2014 Geta a reprezentat Republica Moldova in cadrul proiectului cultural „Experience Moldova”. In zilele de  13, 15 si 16 mai Geta a sustinut (cu mare succes) concerte de muzica populara moldoveneasca pe scenele Berlinului, Stockholmului si Londrei.

geta_burlacu_06

În luna iulie 2014  Geta Burlacu a participat la Festivalul international „Urban Voices”  cu piese din repertoriul celebrei Maria Tanase. Geta a cantat piesa „Lume, lume” pe un platou grandios, acompaniata de muzicieni din India, Canada, Venezuela, Algeria, Franta si Moldova alături de unul dintre cele mai impunătoare coruri din lume alcatuit din 800 de persoane. Proiectul a fost o simbioza de genuri muzicale a culturilor din est si vest.

Femeia patimasa care canta cum respira si se bucura de orice prilej de comunicare artistica se poate considera si un eficient ambasador al culturii romanesti din Moldova de peste Prut.